Doorgaan naar hoofdcontent

Omelet met zongedroogde tomaten




Ik had nog wat ingrediƫnten over van de gevulde paprika, en heb er maar eens wat anders van gemaak. En het smaakte nog heerlijk ook!

Wat heb je nodig:
3 eieren
2 kleine champignons
1 lente ui
1 kleine sjalot
1 klein teentje knoflook
1 el zongedroogde tomatenreepjes in olie
Zout
Peper
Oregano
Olijfolie

!Kh 7 gram
!Tijd 15 minuten

Snij de lente ui, sjalotje, en knoflook klein.
Doe wat olie in de koekenpan en laat hier de ui en knoflook in fruiten.
Snij ondertussen plakjes van de champignons.
Doe dit bij de ui. Als laatste een eetlepel zongedroogde tomaten toevoegen met olie.
Dan even samen laten bakken met wat zout, peper en oregano.
De eieren in een kom je kan er voor kiezen ze te husselen of gewoon in de pan te doen en daar de dooier breken.
Doe de eieren bij de rest in de pan laat het goed tussen de ui, tomaat en champignons komen. Laat dit even zachtjes bakken, als de bovenkant niet meer glibberig is, even omdraaien voor een minuutje daarna is het klaar.
Als laatste kan je nog wat extra oregano op de bovenkant strooien.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolhydraatarme Kaassaus

Lekker voor bij de bloemkool. Wat heb je nodig: 5 porties 150 gram geraspte kaas halve lente ui 300 ml Amandelmelk ongezoet 20 gram amandel meel 25 gram roomboter !Kh 1 !Tijd: 20 minuten Snij de lente ui in kleine ringen. Smelt de boter in een steelpannetje, doe de amandelmeel erbij en roer dit er goed doorheen. Voeg de amandelmelk toe en laat dit aan de kook komen. Daarna al roerend op zacht vuur 5 minuten laten doorkoken. Voeg de geraspte kaas toe en gesneden lente ui. Blijven roeren tot het kaas is opgelost. Als laatste nog wat zout en peper toevoegen naar smaak.

Bloemkoolrijst met kaassaus en falafel

 Wat heb je nodig: 300 gram Bloemkool 15 ml kokosolie 1 kleine ui 1 knoflook 4x Falafel Kaassaus !Kh 13.5 !Tijd: 40 minuten Neem 300 gram bloemkool en doe dit in een keukenmachine en zet hem aan tot het zo klein als rijst is. Je kan ook een bakje bloemkoolrijst in de winkel kopen. Snij de ui en de knoflook klein. Begin met het maken van de kaassaus op (Zie hier voor recept) Doe 10 ml kokosolie in een koekenpan, als dit gesmolten is fruit je eerst de ui en knoflook. Daarna doe je de bloemkoolrijst er bij en bak je dit 5 minuten mee. Bak ondertussen de falafel in de rest van de kokosolie gaar.

Zoete aardappelsoep

Heerlijke zoete aardappelsoep Tijd: 40 minuten Kh: 17gram per 250 ml Wat heb je nodig: 1 zoete aardappel 2 wortelen 2 rode uien 1 rode paprika 3 tenen knoflook Peterselie 2 groenten bouillonblokjes 750ml water 3 el olijfolie Chilli peper Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui en knoflook en snij de zoete aardappel, wortelen en paprika in kleine stukken. Verhit 1 el olijfolie en fruit hierin de uien en knoflook 3 minuten op zacht vuur, voeg hierbij de zoete aardappel, wortelen en paprika en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur. Schep het mengsel regelmatig om. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng dit aan de kook. Laat op zacht vuur zachtjes door koken voor 20 minuten. Hak de peterselie fijn. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de peterselie bij de soep. Breng op smaak met chilli poeder. Schenk de soep in kommen en laat met behulp van een eetlepel een paar druppels olijfolie in de soep lopen. P.s. de chillipoeder kan je vervan...