Een overheerlijke vervanging voor pizzadeeg.
Wat heb je nodig:
Bodem
Bloemkool ongeveer 500gram
2 eieren
2 el amandelmeel
Oregano
Basilicum
Peper
Zout
Tomatensaus
1 blikje Tomatenblokjes
ui gesnipperd
1 teen Knoflook
Oregano
Zout
Peper
Olijfolie
Evt erop
Tomatensaus
Mozzarella
Champignons
uien
Pesto
Geraspte kaas
!Kh de hele bodem van 500gram bloemkool 13.2 gram
Een hele pizza bestaat uit twee porties kh 6.6
Evt toevoeging zelf berekenen.
!Tijd 45 - 60 minuten
Verwarm de oven voor 230 graden.
De tomatensaus
Snij de ui en knoflook klein. Fruit dit aan in olijfolie in een steelpannetje. Doe hier de tomatenblokjes en kruiden bij en roer dit goed door tot het kookt. Zet het vuur zacht en laat het 15 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren!
De bodem
Snij de bloemkool in roosjes en maak ze schoon. Vermaal deze in een keukenmachine tot kleine korrels. Doe de bloemkool rijst in een magnetron vaste schaal dat dicht kan en laat dit even 4 minuten in de magnetron stomen. De bloemkool daarna goed uit laten lekken, dit kun je doen door het in een theedoek te doen en uit te wringen of in een vergiet het water uit persen met een grote lepel.
Wanneer het meeste vocht eruit is, doe je er de amandelmeel bij de eieren en kruiden. Meng dit goed door elkaar met je hand.
Schep het bloemkool beslag op een bakpapier op een bakplaat en druk het goed aan. De bodem word ongeveer zo'n 30 cm. Zet de bakplaat met pizza bodem in de oven voor 11 minuten.
Ondertussen snij je vast je eigen toevoegingen klein zodat je dat klaar hebt staan.
Wanneer de bodem 11 min heeft gebakken, haal je de bakplaat er uit en garneer je je bodem met de tomatensaus, en andere toevoegingen naar keuze.
Daarna nog voor 5 a 7 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten