Doorgaan naar hoofdcontent

Bloemkoolpizza


Een overheerlijke vervanging voor pizzadeeg.

Wat heb je nodig:
Bodem

Bloemkool ongeveer 500gram
2 eieren
2 el amandelmeel
Oregano
Basilicum
Peper
Zout

Tomatensaus
1 blikje Tomatenblokjes
ui gesnipperd
1 teen Knoflook
Oregano
Zout
Peper
Olijfolie

Evt erop
Tomatensaus
Mozzarella
Champignons
uien
Pesto
Geraspte kaas


!Kh de hele bodem van 500gram bloemkool 13.2 gram
Een hele pizza bestaat uit twee porties kh 6.6
Evt toevoeging zelf berekenen.


!Tijd 45 - 60 minuten

Verwarm de oven voor 230 graden.

De tomatensaus 
Snij de ui en knoflook klein. Fruit dit aan in olijfolie in een steelpannetje. Doe hier de tomatenblokjes en kruiden bij en roer dit goed door tot het kookt. Zet het vuur zacht en laat het 15 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren!

De bodem
Snij de bloemkool in roosjes en maak ze schoon. Vermaal deze in een keukenmachine tot kleine korrels. Doe de bloemkool rijst in een magnetron vaste schaal dat dicht kan en laat dit even 4 minuten in de magnetron stomen. De bloemkool daarna goed uit laten lekken, dit kun je doen door het in een theedoek te doen en uit te wringen of in een vergiet het water uit persen met een grote lepel.
Wanneer het meeste vocht eruit is, doe je er de amandelmeel bij de eieren en kruiden. Meng dit goed door elkaar met je hand.

Schep het bloemkool beslag op een bakpapier op een bakplaat en druk het goed aan. De bodem word ongeveer zo'n 30 cm. Zet de bakplaat met pizza bodem in de oven voor 11 minuten.

Ondertussen snij je vast je eigen toevoegingen klein zodat je dat klaar hebt staan.

Wanneer de bodem 11 min heeft gebakken, haal je de bakplaat er uit en garneer je je bodem met de tomatensaus, en andere toevoegingen naar keuze.

Daarna nog voor 5 a 7 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolhydraatarme Kaassaus

Lekker voor bij de bloemkool. Wat heb je nodig: 5 porties 150 gram geraspte kaas halve lente ui 300 ml Amandelmelk ongezoet 20 gram amandel meel 25 gram roomboter !Kh 1 !Tijd: 20 minuten Snij de lente ui in kleine ringen. Smelt de boter in een steelpannetje, doe de amandelmeel erbij en roer dit er goed doorheen. Voeg de amandelmelk toe en laat dit aan de kook komen. Daarna al roerend op zacht vuur 5 minuten laten doorkoken. Voeg de geraspte kaas toe en gesneden lente ui. Blijven roeren tot het kaas is opgelost. Als laatste nog wat zout en peper toevoegen naar smaak.

Bloemkoolrijst met kaassaus en falafel

 Wat heb je nodig: 300 gram Bloemkool 15 ml kokosolie 1 kleine ui 1 knoflook 4x Falafel Kaassaus !Kh 13.5 !Tijd: 40 minuten Neem 300 gram bloemkool en doe dit in een keukenmachine en zet hem aan tot het zo klein als rijst is. Je kan ook een bakje bloemkoolrijst in de winkel kopen. Snij de ui en de knoflook klein. Begin met het maken van de kaassaus op (Zie hier voor recept) Doe 10 ml kokosolie in een koekenpan, als dit gesmolten is fruit je eerst de ui en knoflook. Daarna doe je de bloemkoolrijst er bij en bak je dit 5 minuten mee. Bak ondertussen de falafel in de rest van de kokosolie gaar.

Zoete aardappelsoep

Heerlijke zoete aardappelsoep Tijd: 40 minuten Kh: 17gram per 250 ml Wat heb je nodig: 1 zoete aardappel 2 wortelen 2 rode uien 1 rode paprika 3 tenen knoflook Peterselie 2 groenten bouillonblokjes 750ml water 3 el olijfolie Chilli peper Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui en knoflook en snij de zoete aardappel, wortelen en paprika in kleine stukken. Verhit 1 el olijfolie en fruit hierin de uien en knoflook 3 minuten op zacht vuur, voeg hierbij de zoete aardappel, wortelen en paprika en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur. Schep het mengsel regelmatig om. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng dit aan de kook. Laat op zacht vuur zachtjes door koken voor 20 minuten. Hak de peterselie fijn. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de peterselie bij de soep. Breng op smaak met chilli poeder. Schenk de soep in kommen en laat met behulp van een eetlepel een paar druppels olijfolie in de soep lopen. P.s. de chillipoeder kan je vervan...