Doorgaan naar hoofdcontent

Broccoli met zongedroogde tomaten



2 porties

Wat heb je nodig
300 Broccoli
60 gram  zongedroogde tomatenreepjes
50 gram champignons in plakjes 
2 tenen knoflook
1 ui
1 kleine gele paprika
olijfolie
Gemalen venkelzaad
Oregano
Chili poeder
Peper
Zout

!Kh 7.5 gram

!Tijd 30 minuten

Snij de ui en knoflook klein. Doe wat olijfolie in een wokpan en fruit hier de ui en knoflook in. Doe daarna de champignons erbij. Als deze wat zijn geslonken doe je de broccoli erbij en ondertussen kan snij je de paprika in kleine blokjes. Doe deze er dan ook bij samen met de kruiden en de zon gedroogde tomatenreepjes hussel dit alles lekker goed door elkaar.
Laat dit op niet al te hard vuur even staan en af en toe wel even goed door roeren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolhydraatarme Kaassaus

Lekker voor bij de bloemkool. Wat heb je nodig: 5 porties 150 gram geraspte kaas halve lente ui 300 ml Amandelmelk ongezoet 20 gram amandel meel 25 gram roomboter !Kh 1 !Tijd: 20 minuten Snij de lente ui in kleine ringen. Smelt de boter in een steelpannetje, doe de amandelmeel erbij en roer dit er goed doorheen. Voeg de amandelmelk toe en laat dit aan de kook komen. Daarna al roerend op zacht vuur 5 minuten laten doorkoken. Voeg de geraspte kaas toe en gesneden lente ui. Blijven roeren tot het kaas is opgelost. Als laatste nog wat zout en peper toevoegen naar smaak.

Bloemkoolrijst met kaassaus en falafel

 Wat heb je nodig: 300 gram Bloemkool 15 ml kokosolie 1 kleine ui 1 knoflook 4x Falafel Kaassaus !Kh 13.5 !Tijd: 40 minuten Neem 300 gram bloemkool en doe dit in een keukenmachine en zet hem aan tot het zo klein als rijst is. Je kan ook een bakje bloemkoolrijst in de winkel kopen. Snij de ui en de knoflook klein. Begin met het maken van de kaassaus op (Zie hier voor recept) Doe 10 ml kokosolie in een koekenpan, als dit gesmolten is fruit je eerst de ui en knoflook. Daarna doe je de bloemkoolrijst er bij en bak je dit 5 minuten mee. Bak ondertussen de falafel in de rest van de kokosolie gaar.

Zoete aardappelsoep

Heerlijke zoete aardappelsoep Tijd: 40 minuten Kh: 17gram per 250 ml Wat heb je nodig: 1 zoete aardappel 2 wortelen 2 rode uien 1 rode paprika 3 tenen knoflook Peterselie 2 groenten bouillonblokjes 750ml water 3 el olijfolie Chilli peper Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui en knoflook en snij de zoete aardappel, wortelen en paprika in kleine stukken. Verhit 1 el olijfolie en fruit hierin de uien en knoflook 3 minuten op zacht vuur, voeg hierbij de zoete aardappel, wortelen en paprika en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur. Schep het mengsel regelmatig om. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng dit aan de kook. Laat op zacht vuur zachtjes door koken voor 20 minuten. Hak de peterselie fijn. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de peterselie bij de soep. Breng op smaak met chilli poeder. Schenk de soep in kommen en laat met behulp van een eetlepel een paar druppels olijfolie in de soep lopen. P.s. de chillipoeder kan je vervan...